Mikko Taavitsainen Maalaisjärkipolitiikkaa

Vihreiden kaksinaismoralismi

On kyllä surkuhupaisaa tuo vihreiden touhu. Joka päivä he kuorossa huutavat naisten oikeuksien ja tasa-arvon perään, moittivat miesvaltaisia aloja ja sitten, kun on tarjolla puolueen puheenjohtajan paikkaa, niin ei niitä naisia kiinnosta kiveäkään. Yksi nainen on ilmoittanut halukkuutensa, mutta hänkään ei osallistu koko kokoukseen, koska on lentänyt Japaniin lomamatkalle. Toinen ehdokkuutensa ilmoittanut henkilö löytyi taas lentelemästä Afrikasta, josta saapuu kokoukseen paikalle, joko kontaten, tai sitten lentäen, veikkaan jälkimmäistä. Nämä vihreät ovat suurimpia moralisteja ilmaston lämpenemisestä ja monesta muustakin asiasta puhuttaessa, joten kannattaisikohan heidänkin ihan ensimmäiseksi vaan katsoa sinne peiliin. Ihan joka asiassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

En ole vihreä (siinä mielessä että olisin erityisemmin heidän kannattajansa), mutta melko huvittavaa sinun on tulla persuna länkyttämään tuosta. Onko teillä ollut koskaan naista puheenjohtajana? Millä neuvoin esim. Jussi Halla-aho on matkustanut Brysseliin ja takaisin, uimallako?

Siinä vaiheessa kun vain vihreät poliitikot käyttävät lentokonetta matkustamiseen, tuo kritiikkisi on aiheellista. Ei sitä ennen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Missäs se Halla-Aho on vihreiden tapaan vaatinut suomalaisille radikaalia elämäntapamuutosta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi?

Kritiikki kaksinaismoralismista osuu täsmälleen maaliin silloin kun Vihreät lentelevät ympäri palloa. Just do as I say, don't do as I do.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Tomi vastasikin tähän jo ihan oikein. Pekkalla taas taitaa se länkyttäjä tässä tapauksessa löytyä sieltä peilistä ja kun se ei kuulemma ole se sama peili mitä vihreillä, niin vastauksesta päätellen hänen peilinsä löytyy sieltä vasemmalta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tuokaan ei pitänyt kutiaan, seuraavissakin eduskuntavaaleissa äänestän kokoomusta, koska ovat Suomen Nato-jäsenyyden kannattajia, vaikka en muuten erityisemmin kokoomuksenkaan politiikasta pidä.

Olen ymmärtänyt, että monet persutkin haluavat edistää ympäristönsuojelua, ainakin muutamista Puheenvuoron blogikirjoituksista on saattanut näin päätellä. Hyvä, että oikaisit minua: persujen lentely on siis hyväksyttävää, koska siihen ei sisälly kaksinaismoralismia, kas kun persut eivät kannata ympäristönsuojelua.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #5

No on sinulla päättelykykyä kerrakseen. :D

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #7

Mikko Taavitsainen, oli ihan oikein päätelty. Otan rautalangan esiin.

Jos puhut ympäristönsuojelusta ja toimit käytännössä sitä vastaan, olet kaksinaismoralisti. Jos taas et puhu ympäristönsuojelusta, vaikka toimitkin käytännössä sitä vastaan, sinua ei voida kuitenkaan syyttää kaksinaismoralismista, vaikka ympäristön pilaamisesta voisikin. Siis perussuomalaisetkin ovat kuitenkin tässä suhteessa kaksinaismoralisteja tai sitten siinä tapauksessa eivät ole, jos eivät puhu ympäristönsuojelun puolesta. Menikö jakeluun vai yli hilseen?

Itse olen sitä mieltä, että kaikkien poliitikkojen ja muiden paljon lentävien tulisi vähentää sitä, mikäli pystyvät hoitamaan tehtävänsä vähemmällä lentämisellä. Ihan riippumatta siitä, ovatko vihreitä vai perussuomalaisia.

Olen itse asiassa ilahtuneena seurannut sitä, että perussuomalaisissakin on muutamia fiksuja, jotka ovat kirjoittaneet täällä ympäristönsuojelun ja mm. eläinten oikeuksien puolesta. Jo pelkästään siksi tuo mollauksesi siitä, että vihreät eivät ehkä tällä kertaa valitsisi naista puheenjohtajakseen (vaikka heillä on jo ollut niitä useita, persuilla ei yhtään) ja että kansainvälisiä tehtäviä hoitava Haavisto ei ollut kävellyt Afrikasta paikalle, tuntuu typerältä. Muistutti taas siitä, että kommunisteja (se siitä vasemmistolaisuudestani :D) ja persuja ei pidä koskaan äänestää, jos haluaa pitää Suomen suvaitsevana, myös ympäristöstä välittävänä, länsimaisena oikeusvaltiona.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #20

"Mikko Taavitsainen, oli ihan oikein päätelty. Otan rautalangan esiin."

Nyt varovaisesti siellä ettet vaan sotkeudu siihen rautalankaasi. Ja jos siellä jotain häkkyrää olet vääntelemässä, niin sitä kannattaa kyllä siellä tutkiskella ihan ajan kanssa, koska sen verran näyttää se mopo keulivan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Et sitten osannut sanoa mitään itse asiaan :D No, en kyllä olettanutkaan.

Ukko Svinhuvud

Lakkaappa nyt hyvä mies puhumasta p..skaa, ja vastaa ja kommentoi vain niitä nimenomaisia asioita, joista Taavitsainen kommentteja /väitteitä esitti. Välttelet vastaamasta selviin nimenomaisiin väitteisiin yrittämällä johdatta asian jonnekin muualle, argumenteilla, joita Tavitsainen ei ole esittänyt, vaan sinä itse, ja esität niistä itse väitteitä jättämällä kokonaan vastaamatta Taavitsaisen väitteisiin.

Ja mitä tulee tuohon lentokoneella matkustamiseen, niin johan on taas "vihreät" vasta-argumentit. Lentäminen ei ole suositeltavaa, mutta minä lakkaan lentelemästä vasta sitten, kun muut ovat ensin omalla esimerkillään tehneet samoin-vihreää ehdollista vastavuoroisuutta ja omalla esimerkillä ja edestäpäin johtamistako? Voi tätä ymmärryksen määrää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Taisin kirjoittaa, että ylipäätään turhaa lentämistä voi vähentää, jos pystyy asiat hoitamaan muutenkin. Kokonaan sitä ei voi eikä ole syytäkään lopettaa. Vihreiden ja persujen, eikä kenenkään muunkaan lentäminen ole sen parempaa ja pahempaa kuin muiden, tästähän on kyse.

Ja sinä saat minun puolestani muuttaa vaikka lentokoneeseen asumaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vihreät on perustettu vuonna 1987 ja puolueella on ollut viisi naispuheenjohtajaa.

Perussuomalaiset on perustettu 1993 ja puolueella on ollut 0 naispuheenjohtajaa.

Että semmosta.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Niin? Paljonko me olemme kyseisen asian perään itkeneet? Varmasti tulee meilläkin vielä naispuheenjohtaja, mutta meidän ei siitä tarvitse erikseen ympäriinsä parkua.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Itkette mieluummin muiden johtajavalintoja?

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #9

Missä kohtaa olet nähnyt valintoihin puututtavan? Eihän niitä ole vielä edes tehty.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #10

Sitä suuremmalla syyllä onkin erikoista, että otat asiaan kantaa. Tällä hetkellä on vain kaksi ehdokasta, nainen ja mies.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #12

"Sitä suuremmalla syyllä onkin erikoista, että otat asiaan kantaa. Tällä hetkellä on vain kaksi ehdokasta, nainen ja mies."

Eli mielestäsi on erikoista ottaa asioihin kantaa? Erikoista.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #15

En oikeastaan ymmärrä mihin otat kantaa. Missä tämä tasa-arvo ja naisten oikeudet eivät nyt mielestäsi toteudu?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #9

# 9

Blogisti edustaa näet puoluetta jossa perinteisesti syytellään muita kaiken maailman asioista ja vähätellään omia tekemisiä eli hölmöilyjä.
Eikä sitten paljon muuta tehdäkään.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #11

Heikosti nähtävästi olet perillä asioista, mutta eihän sitä nyt kaikkea voi tietää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mikko Taavitsainen, se tuleva naispuheenjohtaja on varmaankin Laura Huhtasaari. Naurattaa jo etukäteen :D

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen Vastaus kommenttiin #18

Jos on sovinistinen ihminen, niin heitä tällaiset asiat saattavat naurattaa, muita ei.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #19

Mikko Taavitsainen, Laura Huhtasaari on kirjoittanut tänne oikein blogikirjoituksen naisia haarovälistä kourivasta Trumpista, jonka otsikko oli "Donald Trump on mies eikä hiiri!". Siksikin tuo Laura Huhtasaari jaksaa naurattaa, sovinismia tai ei :D

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vihreäthän ovat lähinnä naisten puolue, seassa on kaikenlaista fanaatikkoa, vanhaa kommaria tai heidän jälkeläisiään.

Lainaus:

Vihreistä eronnut juristi Jarkko Tontti sanoo: ”Vihreät ei ole vakavasti otettava aikuisen ihmisen puolue. Se on nuorisoseura ja milloin mihinkin yksittäiseen asiaan keskittyvien opiskelija-aktivistien ja vaihtoehtoväen kokoontumisajot”.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Kyllä, vain lapsen tasolla olevat lavastavat pöllöjä hakkuualueiden kannoille tönöttämään.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kyllähän vihreät ovat oikealla asialla pyrkimyksissään lasikattojen poistoon. Hyviä keinoja ei ole viljalti. Nyt heillä on tilaisuus kokeilla mahdollisia uusia keinoja ihan omalla hiekkalaatikollaan, sen sijaan, että vaativat muita tekemään likaisen työn. Olisi väkevä poliittinen assetti, jos tehokkaita keinoja löytyisi.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Onhan se tehokas keino vastustaa esim.ydinvoimaa, joka on kaikkein vähäpäästöisin energiantuotantomuoto. Siinä sitä vihreiden logiikkaa maailmalla lentelyn ohessa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kyllä. Kyse on nimenomaan vihreän logiikan™ soveltamisesta.

Tämä vie pohjan vihreiden lasikattokanpanjoilta. Silloin, kun kyyti on kylmää, katot ja kiintiöt unohtuvat - vihreiltäkin.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Vihreät ovat innokkaasti asettamassa rajoituksia toisten elämään. Teidän toisten pitää tinkiä kulutuksesta, vähentää matkustelua, luopua autosta, siirtyä päreen valoon ja ekokäymälään. Ei minun.

Minä ajan taksilla, lämmitän kivihiilellä, käyn Balilla henkistymässä ja Goalla polttelemassa pilveä. Minun raitiovaununi pitää liikkua, jalkakäytäväni olla lämmitetty ja diskopallossani olla valot. Voin syödä eteläamerikkalaista soijaa ja kik-herneitä, jotka on lennätetty eri puolilta maapalloa ja pukeutua fiiliksestä riippuen henkkamaukan kertakäyttövaatteisiin tai laamanvillasta kehrättyyn ponchoon. Mutta sinä älä autoile, älä asu maalla, älä syö lihaa, älä kalasta, älä metsästä, älä viljele maata, älä hakkaa puuta, äläkä tee mitään muuta, mikä ei satu minua kiinnostamaan. Sillä minun tarpeeni ovat hyviä tarpeita, sinun eivät.

Toimituksen poiminnat