Mikko Taavitsainen Maalaisjärkipolitiikkaa

Kansanedustaja vai marionetti

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu käy joka puolueessa kuumimmillaan ja jokainen lupaa nähtävästi taas tehdä asioita eri tavalla ja paremmin mitä aikaisemmin. Itseltänikin on kyselty, että jos olisin ehdokkaana, niin mihin asioihin silloin puuttuisin. Ihan ensimmäinen asia johon puuttuisin on se, että ensimmäiseksi sinne eduskuntaan pitäisi saada ne parisataa sellaista henkilöä, jotka ovat siellä sillä asialla millä heidät sinne ovat kansalaiset yleesäkin äänestäneet, eli KANSANEDUSTAJIKSI! Lupailla voi taas jokainen ihan mitä hyvänsä, mutta fakta on se, että tasan niin kauan, kuin meidän päätöksenteko on nykyisen kaltaista teatteria, jossa kaikki päätökset ovat pelkästään poliittisia, jonkun pienen etupiirin etuja ajavia, vailla sitä pienintäkään järkeä ja jossa yksi lentelee suihkarillaan edestakaisin esittämässä jotain teatteria ja toinen matkustelee Audin takakopassa, niin jokainen meistä voi olla vakuuttunut siitä, että silloin ei olla oikealla asialla, eli tekemässä sitä työtä tämän maan ja sen kansalaisten etua ajatellen, vaan ajamassa vain ja ainoastaan niitä omia etuja. Tasan niin kauan, kuin tämä asia pysyy ennallaan, niin on kenenkään turha lupailla yhtään mitään. Nykyiset kansanedustajat ovat valitelleet sitä, että kaikki hyvätkin ehdotukset kaatuvat siihen, että niillä on joko ”väärä” esittäjä, tai se tulee ”väärästä” puolueesta. Kansanedustajan ainoa tehtävä on demokraattisesti tehdä yhteistyötä toisten kansanedustajien kanssa niin, että siitä on hyötyä tälle maalle ja sen kansalaisille, ihan jokaiselle. Minulle henkilökohtaisesti olisi ihan sama se, että oletko sinä vasuri, demari, keskustalainen tai vaikka nuuskamuikkunen, mutta jos ehdotuksesi on hyvä ja auttaa meidän kansalaisia parempaan tulevaisuuteen, niin se sopii minulle. Siksi jätänkin omat lupaukseni, jos sitä jossain mahdollisesti tarvitaan tasan siihen yhteen, eli joka ainoa liike ja silmänräpäyskin jonka teen kohdistuu vain ja ainoastaan tämän meidän oman maan ja sen kansalaisten etuja ajaviin toimiin ja kaikki muu on turhaa ja toissijaista. Kaikki myös ilman sitä tyhjänpäiväistä paskanjauhamista ja korulauseita, koska niitä on nähty tässä maassa jo ihan tarpeeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hauska avaus. Kun ulkoministeri Soinin luottamuksesta Eduskunnassa hiljattain äänestettiin, persuedustajilla ei kenelläkään ollut mitään mielipidettä? No Name.

Jere Tuominen

Persut luulevat "voittavansa" kevään vaalit ja pääsevänsä mukaan seuraavaan hallitukseen. Siksi piti marionettien jo vähän nuolaista tyhjää.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Emme luule, emmekä kuvittele yhtään mitään. Järjetön kommentti.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Eduskunnassa on paljon marionetteja.

Persutkin puolustivat hallituksen toimia erottamisestaan lähtien Soinin epäluottamusäänestyksessä.

Hyvin puoluekurilta näytti tyhjän äänestäminen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tuo "puoluekuri" näyttää sitovan jopa entistä puoluetta. Siniset loikkasivat ulos persuista, mutta vieläkin persut hyysäävät sinisiä. Ihmeellistä.
Missä kansanedustajat ? Näen vain kumileimasia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...eduskuntaan pitäisi saada ne parisataa sellaista henkilöä..."
Miksi pitäisi valita 200 kumileimasinta ?

Miksi meillä on nyt EU:n aikana 200 ns. kansanedustajaa ?
Olkoon edustajien maksimimäärä edelleen tuo 200, mutta paikat täytetään vain äänestysprosentin suhteessa. Jos siis vain puolet äänioikeutetuista käy äänestämässä, valitaan eduskuntaan vain 100 pyrkijää.

Säästöjen lisäksi 100 edustajan seuraaminen olisi paljon helpompaa kuin 200. Puolueiden ryhmäkuri ja kellokkaathan kuitenkin määräävät mitä kukin sanoo ja tekee. Miksi maksamme noille kumileimasimille maltaita ?

Edustajien moraalikin saattaisi parantua väen vähetessä ja putoamisvaaran kasvaessa.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Tästä voidaan olla kyllä samaa mieltä. 100 edustajaa riittäisi tähän maahan hyvin. Myös turhia virkamiehiä on järjetön määrä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kansa saa vapaasti valita edustajansa, mutta kapitalistiluokka asettaa ne raamit, joissa edustajat saavat päätöksiä tehdä. Edustajat ovat kapitalistiluokan marionetteja.

Kapitalistisen yhteiskunnan käskytysketju

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Pitkälti taitaa näin olla. Valitettavasti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...kapitalistiluokka asettaa ne raamit, joissa edustajat saavat päätöksiä tehdä".
Eivätköhän kumileimasimet tee sen ihan itse.

Käyttäjän MikkoTaavitsainen1 kuva
Mikko Taavitsainen

Osoittaa kommentoijien tietämyksen puutetta se, että miksi äänestimme tyhjää Soiniäänestyksessä. Kyse oli yhden ministerin henkilökohtaista mielipiteistä ja kannattaessamme sanan- ja mielipiteenvapautta emme tässä tapauksessa halunneet lähteä punavihreiden marioneteiksi ja rajoittamaan myös näin Soinin mielipiteenvapautta. Jos kyse olisi ollut tämän kyseisen herran teoista, niin olisimme satavarmasti äänestäneet luottamusta vastaan. Nämä vihervasemmiston ajamat lynkkauskamppanjat ei ole kenenkään etu, vaan siinä pelissä lopulta on vain häviäjiä. Tästä syystä toimimme kyseisessä äänestyksessä sillä ainoalla oikealla tavalla.

Toimituksen poiminnat